piątek, 18 lipca 2014

[Blog Angie] Gotuj z Angie...- Jajka Serca

06_featured
"Dziś chcę poświęcić przepis, że postaram się gotować na wszystkich w miłości! Wszyscy prawie w miłości ... z wyjątkiem mnie! ... Ale mniejsza z tym, że lepiej!"
06_ingredientiSkładniki:

  • 3 jajka na twardo, bez powłoki 
    • 1 łyżka octu jabłkowego 
    • 1 szklanka soku z buraków 
    • 1/3 filiżanki brązowego cukru 
    • 1/2 łyżeczki soli 
    • Majonez z jogurtem 
    • musztarda 
    • słodka papryka 
    Potrzebne będą:gumka recepturka, ołówki oraz karton składany wzdłuż środkowej linii. 

    Przygotowanie:
    Najpierw trzeba obrać jajka na twardo jeszcze ciepły ... trudno, mają tendencję do przerwy i to wymaga cierpliwości! 

    Następnie umieścić jajko na karcie popieram ołówek w środku, zawiązać końce kartonu z gumki i umieścić go w lodówce przez godzinę i pół. 
    le uova sgusciate vengono messe a marinare nel succo di bababietola
    Usunąć jajka z lodówki, usunąć ołówek delikatnie i oto jajko ma kształt serca! 

    Teraz musimy zrobić jaja marynować kilka godzin w związku z buraki, ocet i zucchero.le łuskane jaja są wprowadzane do marynować w soku z bababietola 

    Jeśli nie możesz znaleźć sok z buraków, można również przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną 'wody i voila, tutaj jest sok z buraków! 

    Pokrój jajka na pół i służyć doprawione wir majonez zmieszany z trochę "musztarda, kilka kropel sosu Tabasco i idei - w istocie myśli - papryka. 

    jaja w serce gotowe do jedzenia! A oto danie bardziej romantyczny jak to się robi!Oszałamiający wachlarz kolorowych jaj w kształcie serca!Czas gotowania staje się formą sztuki! 

    Cześć chłopaki, do zobaczenia następnym razem!
     
    uova a cuore pronte da gustare!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz